Interflex presenteert nieuwe elektronische sluitcilinders

file

Stuttgart, 13-09-2017 – De Interflex Datensysteme GmbH presenteert een nieuwe elektronische sluitcilinder: de e-cilinder IF-181 biedt vele toepassingsmogelijkheden en een hoog comfort. De intelligente werking en het grote modelassortiment - verkrijgbaar zijn onder ander varianten voor anti-paniekdeuren en brandwerende deuren - verschaffen individuele oplossingen voor bijna elke toepassing. In universiteiten, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, banken, verzekeringsmaatschappijen, gemeentelijke instanties, industriecomplexen of luchthavens – de elektronische e-cilinder IF-181 biedt overal een voordelige, snelle en flexibele oplossing en voldoet aan elke gewenste veiligheidsnorm.

Bij normale sluitsystemen levert sleutelverlies eventueel ernstige problemen op. De e-cilinder IF-181 vervangt de mechanische sleutel.  Met een RFID-medium, meestal een sleutelhanger of een chipkaart, wordt de deur geopend. De e-cilinder IF-181 herkent of de eigenaar toegangsrechten heeft. Zodra het RFID-medium bij de e-cilinder wordt gehouden, wordt de cilinder bewogen, waarna de deur open gaat. Een verdwenen RFID kan gewoon geblokkeerd worden.

Integreerbaar in bestaande veiligheidssystemen                                   

Het NetworkOnCard-concept zorgt ervoor dat de IF-181 direct in het toegangscontrolesysteem IF-6020 en IF-6040 geïntegreerd kan worden. "Aangezien de e-cilinder compatibel is met de toegangscontrolesystemen IF-6020 en IF-6040 kunnen bedrijfsidentiteitsbewijzen en de gekoppelde gegevens gewoon verder worden gebruikt", licht dr. Andreas Bloom, hoofd Productmanagement bij Interflex toe. "De gebruiker kan hierin de toegangsbevoegdheden vastleggen en deze aan de e-cilinder IF-181 sturen." Omgekeerd kunnen de processen die in de sluitcilinder opgeslagen zijn in het toegangscontrolesysteem geëvalueerd worden.

Snel gemonteerd en veelzijdig

Door de integreerbaarheid in bestaande sytemen en de eenvoudige montage biedt de serie IF-181 een voordelige en snelle oplossing als veiligheid en comfort uw prioriteit heeft.

De elektronische sluitcilinder bestaat uit een elektronische knop en een profielcilinder. Doordat hij de toegangsrechten leest, neemt de knop de functie over van de sleutel; alleen personen die over de juiste toegangsrechten beschikken hebben toegang.

De e-cilinder IF-181 is makkelijk te installeren, compatibel met talrijke Europese slotennomen en kan zodoende in alle gewone sloten worden gezet. Het eenvoudige design maakt dat hij geschikt is voor nieuwbouw, bestaande objecten én voor gebouwen met hoogwaardige architectuur. Andreas Bloom zegt hierover: "Er is geen omslachtig montagewerk nodig voor de inbouw of een vervanging. Normaal gesproken wordt de mechanische cilinder gewoon door de IF-181 vervangen.


Contact:
Interflex Datensysteme GmbH

Marketing Communications
Veronika Schottmüller
interflex.pr@allegion.com