Succes bij TOP 100: Interflex Datensysteme behoort tot de innovatiefste bedrijven 2018

file

Überlingen – Voor de 25e keer heeft ‘TOP 100’ de meest innovatieve bedrijven van de duitse middenstand gekozen. Interflex Datensysteme GmbH behoort ook tot één van deze innovatieleiders. Dit was het resultaat van een analyse die is uitgevoerd door de wetenschappelijk directeur van TOP 100, Prof. Dr. Nikolaus Franke. De mentor van TOP 100, de wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, eert de onderneming uit Stuttgart samen met Franke en compamedia tijdens een prijsuitreiking in Ludwigsburg op 29 juni 2018. In een onafhankelijk selectieproces overtuigde de onderneming met 518 medewerkers de jury vooral door haar open innovatiecultuur.

Voor veel medewerkers behoren vaste werktijdmodellen al lang tot het verleden. Bij veel bedrijven zijn al flexibele arbeidstijden ingevoerd – in deze gevallen wordt de arbeidstijd bijvoorbeeld gedocumenteerd met behulp van de tijdregistratiesystemen van Interflex Datensysteme GmbH. Sinds de oprichting in 1976 is het bedrijf een pionier op het gebied van elektronische tijdsregistratie-procedures. "Geen wonder dat oprichter Wilhelm Haller als uitvinder van het variabele tijdmodel wordt beschouwd", legt marketingdirecteur Wencke Sarrach uit. Intussen maakt Interflex deel uit van de wereldwijd actieve Allegion groep en heeft het bedrijf haar productportfolio aanzienlijk uitgebreid. Zo ontwikkelt Interflex ook hard- en softwaresystemen voor de toegangscontrole en personeelsplanning.

Het thema innovatiecultuur heeft bij Interflex een hoge prioriteit - in elk van de twaalf Duitse vestigingen en de vestigingen in België, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. “Nieuwsgierigheid is een van onze kernwaarden", benadrukt algemeen directeur Jörg Wissdorf. Daarom creëert de TOP 100-onderneming structuren om in totaal 518 medewerkers aan te zetten tot creatieve vooruitgang. Het beste voorbeeld hiervan is een wedstrijd die jaarlijks wordt gehouden en waarbij de medewerkers van de onderneming strijden om de slimste ideeën om producten en processen te verbeteren.

TOP 100: de wedstrijd

Sinds 1993 reikt compamedia het TOP 100-label voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces uit aan middelgrote ondernemingen. De wetenschappelijke leiding is sinds 2002 in handen van Prof. Dr. Nikolaus Franke. Franke is oprichter en directeur van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Mentor van TOP 100 is de wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar. De projectpartners zijn de Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung en de BVMW. Als mediapartner begeleiden manager magazin, impuls en W&V de wedstrijd tussen de bedrijven. Meer informatie vindt u op www.top100.de


Contact:

Interflex Datensysteme GmbH

Marketing Communications
Wencke Sarrach
interflex.pr@allegion.com