Bernhard Sommer wordt tevens bedrijfsleider van Interflex Datensysteme GmbH

Bernhard Sommer

Met ingang van 1 april 2019 worden SimonsVoss Technologies GmbH en Interflex Datensysteme GmbH door een persoon geleid: Bernhard Sommer wordt voorzitter & algemeen directeur van beide tot de Allegion Group behorende ondernemingen.
 

Bernhard Sommer was meer dan 20 jaar lang algemeen directeur van de Somfy GmbH (Rottenburg), en sinds 2013 heeft hij als algemeen directeur samen met Ludger Voss de leiding over SimonsVoss Technologies GmbH (Unterföhring).

Door hem tevens tot bedrijfsleider van Interflex Datensysteme GmbH (Stuttgart) te benoemen bundelt de moedermaatschappij Allegion de leiding van de ondernemingen, die beide in verschillende marktsegmenten met verschillende systeemoplossingen op het gebied van de toegangscontrole zeer succesvol zijn.

 

Interflex Datensysteme GmbH ontwikkelt geïntegreerde veiligheidsconcepten met toegangscontrole, biometrische identificatie, offline-oplossingen, videobewaking en bezoekersbeheer. Het bedrijf heeft ook succes met ondernemingsspecifieke oplossingen voor workforce management met tijdmanagement en personeelsinzet-planning.

 

SimonsVoss Technologies GmbH heeft sinds de première van het digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 in 1998 in de tot dan toe door mechanische systemen gekenmerkte sluitsysteemtechnologie in Duitsland en omstreken nieuwe elektronische dimensies gecreëerd. Het bedrijf wordt tegenwoordig gezien als technologisch leider in Europa voor digitale sluit- en toegangscontrolesystemen.

 

Van de nieuwe constellatie met een gemeenschappelijke bedrijfsleiding zullen vooral de klanten van beide bedrijven profiteren. Strategie, investeringen, innovatieontwikkeling, marktontwikkeling en dienstverlening kunnen op besluitvormingsniveau beter en sneller op elkaar worden afgestemd. Door het probleemoplossend vermogen van beide bedrijven is het mogelijk om, indien nodig, interfaces te creëren voor speciale wensen van klanten. Op operationeel vlak zullen beide bedrijven nog steeds zelfstandig op de markt actief zijn.

 


Contact:

Interflex Datensysteme GmbH

Marketing Communications
Wencke Sarrach
interflex.pr@allegion.com