Interflex helpt honger duurzaam te stoppen met een donatie van € 10.000

 

Interflex helpt honger duurzaam te stoppen met een donatie van € 10.000

Geen enkel kind op deze wereld zou honger mogen lijden. In veel gevallen komen baby’s al met ondergewicht ter wereld, waardoor ze veel meer vatbaar zijn voor ziekten. Chronische ondervoeding heeft vaak levenslange gevolgen voor de kinderen. Door veel overstromingen, periodes van droogte en insectenplagen is geen enkele oogst nog zeker, zoals bv. ook in Burundi.

Interflex steunt Kindernothilfe e.V. en helpt met een donatie van 10.000 € arme gezinnen om de vicieuze cirkel van armoede en honger te doorbreken. Het geld wordt enerzijds gebruikt om kennis over akkerbouw en insectenbestrijding bij te brengen, waardoor de oogsten uiteindelijk meer opbrengen. Anderzijds worden projecten gesteund voor de bouw van kleine schapen-, geiten- of kippenkwekerijen om een extra bron van inkomsten te creëren. Daarnaast worden families die van de koffieteelt leven geholpen door oude, niet meer productieve koffieplanten te vervangen en robuust zaaigoed ter beschikking te stellen.

Interflex is blij dat dit project gesteund wordt door de actie 1+3=4. Daardoor legt het Duitse “Bondsministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling” nog eens 75 procent van het gedoneerde bedrag bij, waardoor in totaal 40.000 € naar het project “Duurzaam de honger stoppen” gaat.

 

 

 


Kontakt:
Interflex Datensysteme GmbH

Marketing Communications
interflex.pr@allegion.com
Kontakt

Interflex Datensysteme GmbH
Zettachring 16 | 70567 Stuttgart
+49 711 1322 - 0
E-Mail: interflex.info@allegion.com

Interflex Newsletter

Wir informieren Sie regelmäßig zu aktuellen Neuigkeiten aus dem Unternehmen, unseren Produkten und Dienstleistungen. 
Jetzt anmelden!