Nieuwe generatie desktop-readers: Interflex IF-73

Interflex IF-73

De producent en systeemontwikkelaar Interflex Datensysteme GmbH brengt met de IF-73 een nieuwe desktop-reader met een aantrekkelijk design op de markt. Deze kan in representatieve bereiken zoals de receptie worden ingezet. Bovendien maakt de IF-73 de identificatie van medewerkers bij machines of workstations mogelijk. De IF-73 ondersteunt actuele technologieën zoals USB-C en verstuurt bovendien visuele en akoestische signalen zodra de reader de gegevens van het erop geplaatste medium heeft gelezen. De uitvoering in de desktopbehuizing is verkrijgbaar in de RFID-technologieën MIFARE Classic, MIFARE DESFire en LEGIC prime of LEGIC advant. 

De slanke, moderne vormgeving van de IF-73 is bijzonder geschikt voor representatieve bereiken aan de deur en de receptie, bijvoorbeeld voor bezoekersbeheer. In dit kader dient de desktop-reader ervoor IDs voor de bezoekers te beschrijven, of om deze aan bezoekers toe te wijzen. Daarmee kunnen deze zich dan in een vooraf gedefinieerd bereik zelfstandig bewegen. Als het bezoek is beëindigd, legt de gebruiker zijn ID gewoon op de desktop-reader en wordt automatisch afgemeld. Als medewerkers hun ID zijn vergeten, kan met de IF-73 een vervangend ID voor de actuele werkdag worden beschreven. Tegelijkertijd wordt de ID die is vergeten automatisch geblokkeerd. Ook het retour van de vervangende ID kan worden gestuurd - het systeem activeert bij afmelden van de vervangende ID automatisch weer de originele ID van de medewerker. Zo ondersteunt de IF-73 effectieve processen in het receptiebereik.

 

ID-verstrekking en analyse
Bij de ID-verstrekkingslocatie dient de IF-73 ervoor, medewerkers-IDs met MIFARE-technologie te coderen. Bestaande medewerkers-IDs kunnen worden geanalyseerd. Als werkzaamheden van een medewerker aan bepaalde machines moeten worden toegestaan of geanalyseerd, is het mogelijk om de reader in de machinebesturing te integreren. Zo zijn alleen geautoriseerde medewerkers in staat om na succesvolle identificatie de machines te bedienen. In de analyse kan vervolgens worden geanalyseerd, wie wanneer welke machine heeft bediend.

 

Efficiënte PC-beveiliging
De IF-73 desktop-reader kan ook worden gebruikt voor de toegangsbeveiliging van stationaire computersystemen. Als de desktop-reader aan een PC is aangesloten, kan deze alleen worden ontgrendeld door een medewerker-ID erop te leggen. Daarvoor is de functie "Kaart in veld". Als de medewerker zijn werkplek verlaat, neemt deze zijn ID mee en de PC is weer beveiligd. Op die manier ontstaat een nog betere beveiliging, aangezien de ID in tegenstelling tot een wachtwoord niet eenvoudig kan worden afgekeken.

 

Individueel configureerbaar
De ID-reader van de serie IF-73 kan als DLL-Access-ID-reader of als standalone-ID-reader worden gebruikt. Als deze als standalone-reader wordt gebruikt, registreert het apparaat na het opleggen van een RFID-identificatiemiddel (ID, sleutelhanger) de gegevens op het medium in het geselecteerde protocol. De configuratie voor het respectievelijke beoogde gebruik wordt uitgevoerd met de meegeleverde software. Met de eveneens in de leveromvang aanwezige IFReader.DLL kunnen aan de hand van DLL-functies klantspecifieke toepassingen toegang verkrijgen. Speciale toepassingen realiseert Interflex op aanvraag op basis van de wensen van de klant. De desktop-reader IF-73 beschikt afhankelijk van de uitvoering over de interfaces USB, RS232 en Ethernet 10/100 Base-T. 

 


Contact:
Interflex Datensysteme GmbH

Marketing Communications
interflex.pr@allegion.com

Contact

Interflex Allegion B.V.
De Molen 19, 3994 DA Houten
Postbus 350, 3990 GD Houten
+31 (0)347 32 58 58, info-interflex.nl@allegion.com

Allegion N.V.
Pontbeekstraat 2, B-1702 Groot Bijgaarden
 +32 2 5830999, sales.be@allegion.com

Interflex/Allegion
Newsletter

U kan zich gratis inschrijven op onze nieuwsbrief,

zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van

ons bedrijf en onze producten.